Bekatherm sistemi

Stanovanje je jedna od osnovnih potreba ljudi. Čovek je kroz istoriju gradio stambene objekte od različitih materijala, prvenstveno radi zaštite od prirodnih nepogoda. Na višem stepenu razvoja, objekte je prilagođavao posebnim zahtevima koji su kao rezultat imali udobno stanovanje.

Tek u novije vreme, počinje da vodi računa o smanjenju troškova grejanja i da ostvaruje aktivniji odnos prema prirodi. Prednosti za društvo i okolinu su prepoznatljive, i zato su u mnogim zemljama donešeni zakoni o termo izolaciji stambenih objekata.

Banja Komerc Bekament posedje sertifikat za ETA standard što potvrdjuje kvalitet naših BekaTherm proizvoda.

Svi BEKATHERM fasadni sistemi odlikuju se vrhunskim kvalitetom što potvrdjuju rezultati istraživanja na sopstvenim i inovativnim fasadnim poligonima i u najbolje opremljenim laboratorijama tehnološko-istraživačkog centra Bekament ali i rezultata kontrolnih testiranja u ovlašćenim ustanovama kako u srbiji, tako i u inostranstvu. Danas BEKATHERM ima evropske tehničke saglasnosti za sve verzije BEKATHERM fasadnih sistema.

Toplotna izolacija fasada

Šta je termoizolacija?
Termoizolaciona fasada predstavlja toplotno izolacionu zaštitu koja spada u kontaktne fasade i nalazi se na spoljašnjoj strani objekta. Termoizolacioni sistem je jedan od najvažnijih elemenata svakog doma jer ga štiti od vremenskih uticaja poput padavina, vetra, mraza, toplote i drugih uticaja okoline, i daje željeni estetski izgled. Kroz fasadne površine, u slučaju odsustva termoizolacionog sistema, jedna prosečna porodična kuća gubi čak 30% energije potrebne za grejanje, a kod stambenih zgrada taj procenat je znatno veći.

Koje su njene prednosti?

• Termoizolacija može da vam uštedi novac.
• Dobra i kvalitetna termoizolacija ima sledeće karakteristike:
• obezbeđuje prijatnu temperaturu u objektu tokom cele godine
• omogućava objektu da diše, tj. da para koja se stvara unutra nesmetano prolazi kroz fasadnu konstrukciju
• sprečava stvaranje vlage, kondenzacije, buđi i plesni
• mehanički štiti objekat i produžuje vek njegovog trajanja
• smanjuje potrošnju energije za grejanje i hlađenje i tako štedi Vaš novac i čuva okolinu
• utiče na stvaranje zdrave mikroklime za ugodan boravak Vas i Vaših ukućana unutar prostorija
• povećava vrednost nekretnine

Dobra termoizolacija odgovara i na neke dodatne zahteve: paropropusnost, dugovečnost, otpornost na vlagu, insekte i hemikalije, predstavlja zvučni izolator.